Gå til innholdet
Meny

Verdens revmatikerdag - 12. oktober

Verdens revmatikerdag markeres 12. oktober for å øke bevisstheten rundt revmatisme og muskel- og skjeletthelse. Årets kampanje ledet av The European League Against Rheumatism (EULAR) heter "Don't Delay, Connect Today", og handler om viktigheten av tidlig diagnostisering av revmatiske sykdommer.

Tidlig diagnostisering

Tidlig diagnostisering og riktig behandling er ikke bare viktig for pasienten, men også for deres familie og eventuelle planer og forpliktelser de har sammen. Det er viktig at det tilbys riktig informasjon, behandling og oppfølgning for at pasienten skal få best mulig livskvalitet og mestring til å nå drømmene sine. Les mer om revmatologisk utredning og behandling.

Svangerskap og revmatiske sykdommer

I tillegg til målet om å øke tidlig diagnostisering ønsker vi å markerer verdens revmatikerdag med å dele en viktig sak som omhandler fertilitet og graviditet hos personer med inflammatoriske sykdommer. Vi håper at det kan øke kunnskap om temaet for pasienter som lever med disse diagnosene.

Video - Drømmen om barn er mulig (Trykk på bildet for å spille av videoen)
video-drommen-om-barn-er-mulig


Filmen er laget av Spondyloartrittforbundet Norge og Nasjonal kompetansetjeneste for svangerskap og revmatiske sykdommer til kampanjen "Drømmen om barn er mulig". Deler av videoen er spilt inn på Martina Hansens Hospital hvor vår revmatolog Louise Erika Clark illustrerer hvordan en konsultasjon kan foregå med pasienter som ønsker å starte familie.

Du kan lese mer om kampanjen på www.spondyloartritten.no. Det ligger også en stor artikkelserie med nyttig informasjon til de med revmatiske sykdommer som ønsker å starte familie.