Gå til innholdet
Meny

Ny MR-maskin er klar til bruk

Martina Hansens Hospital hadde tirsdag 12. november æren av å invitere alle ansatte og styret til den offisielle åpningen av den nye MR-maskinen.

mhh-mr-maskin-apning
KLIPPET SNOREN: Styreleder Andreas Mellbye og Fagradiograf MR Monica Ringnes Dammen sto for den offisielle åpningen av MR-maskinen. Foto: MHH

Viktig tilbud for pasientene

MHH har siden januar 2019 stått uten en fungerende MR-maskin. MR er et svært viktig ledd i utredning av våre pasienter og det har derfor vært et prioritert prosjekt å anskaffe en ny maskin. Kontrakten med GE healthcare ble signert i slutten av mai. Maskinen ble levert og installert i løpet av høsten, og har vært testet og klargjort frem til nå.

- Maskinen bruker en teknologi som gir oss betydelig bedre undersøkelser. Vi har dessuten sikret oss tilgang til teknologiske nyvinninger som skal gjøres tilgjengelig for denne typen maskin i begynnelsen av 2020, forteller radiolog Carsten Brocker.

MR-maskinen har gitt radiologisk avdeling et betydelig faglig løft, hvor vi nå kan utføre flere typer undersøkelser enn tidligere. For våre egne pasienter kan vi nå tilby MR-undersøkelser tilpasset våre spesialisters behov på sykehuset.

- Radiografene har jobbet for at pasientene skal få en god opplevelse, med god komfort og korte undersøkelsestider, forteller fagradiograf Monica Dammen Ringnes.

En av de mest moderne MR-maskinene

Den nye MR-maskinen er levert av GE healthcare, som er en av de største MR produsentene i verden. Maskinen er en av de mest moderne med en magnetfeltstyrke på 1,5 Tesla, som for tiden er på markedet. Den har en åpning på 70 cm, som gjør at den ikke føles så trangt som mange andre maskiner.

mhh-mr-maskin
"NYE" LOKALER: I tillegg til den nye maskinen er MR-lokalene oppusset. Naturen er invitert inn i lokalet og skal bidra til å skape en betryggende atmosfære for pasientene. Foto: MHH

Mange å takke for innsatsen

Åpningen av den nye MR-maskinen ble feiret av representanter fra styret Martina Hansens Hospital og de ansatte.

- Mange har bidratt til dette! Det har vært et fantastisk stykke arbeid fra hele radiologisk avdeling, i samarbeid med personell fra GE Healtcare. Nå er vi endelig i mål og kan glede oss over den nye maskinen, forteller administrerende direktør Per Skaugen Bleikelia

Tilbud kun for våre pasienter

MR-tilbudet vil i første omgang kun være tilgjengelig for pasienter som utredes og behandles ved hospitalet.

- Vi må tilpasse protokoller og logistikk for god bruk av maskinen, og ønsker å utføre undersøkelser med veldig god kvalitet for våre pasienter. Ved ledig kapasitet vil vi etter hvert vurdere om vi kan ta imot eksterne pasienter, sier Brocker.