Gå til innholdet
Meny

Nå gjenåpner bassenget

16. oktober 2018 gjenåpner bassenget på Martina Hansens Hospital.

rotator3

MHH la i januar 2017 ned sitt bassengtilbud. Bassengtreningen var et kjært og viktig tilbud for brukere med muskel- og skjelettplager. Administrerende direktør Per Skaugen Bleikelia og leder for fysioterapiavdelingen Unni S. Seljom har i perioden bassenget har vært nedlagt jobbet hardt for å finne en løsning for gjenåpning. Hospitalet er nå svært stolte og glade for å kunne meddele at de har lykkes med å fylle vann tilbake i bassenget.

Treningsbassenget er et tilbud til mennesker med plager i muskel- og skjelettapparatet, og er tilpasset til de pasientgruppene som hospitalet behandler. Bassengtreningen i 34 graders varme er veiledet av fysioterapeut. Det er et spesielt viktig tilbud for mennesker som har problemer med å trene tilsvarende på land. Varmen virker smertelindrende og oppdriften gir mindre belastning på ledd og muskulatur. Bevegelighetstrening, utholdenhetstrening og balansetrening i vannet er for mange brukere avgjørende for god livskvalitet.

De fleste forberedelsene er nå unnagjort, og fysioterapiavdelingen står klar til å starte opp fra 16. oktober 2018. Hospitalet tar imot påmelding til treningsgrupper fra 3. oktober. Bassengtreningen gjenåpner med noe redusert kapasitet, med treningsgrupper tirsdag, onsdag og torsdag. Mandag og fredag holder bassengtreningen stengt av hensyn til sykehusdriften. De som ønsker mer informasjon om treningsgrupper og påmelding finner mer informasjon her.

Martina Hansens Hospital har inngått avtale med Svømmeakademiet som vil disponere bassenget når sykehuset selv ikke har tilbud og aktivitet der. Tilbudet til Svømmeakademiet er blant annet svømmeopplæring og ulike vannaktiviteter som passer i varmtvannsbasseng. Aktører som ønsker å bruke bassenget bes ta kontakt direkte med Svømmeakademiet ved daglig leder Kenneth Olsen på e-post til bassenget.mhh@svommeakademiet.no