Gå til innholdet
Meny

Feiret gjenåpning av bassenget

Tirsdag 16. oktober kl. 10.00 gjenåpnet bassenget til stor jubel fra ansatte, bassengbrukere og Bærum kommune.


En gledens dag

En stolt administrerende direktør Per Skaugen Bleikelia ønsket inviterte gjester velkommen til gjenåpningen av bassenget: «Dette er en gledens dag! – Vi har fylt vann i bassenget».

På seremonien deltok ordfører Lisbeth Hammer Krog, styreleder Andreas Mellbye, leder for svømmeakademiet Kenneth Olsen, ledergruppen ved MHH, representant fra nabo Bærum sykehus Niels Kristian Thybo, brukerrepresentant Ann Brith Songe-Møller, de bassengansatte, treningsgruppe og hele fysioterapi, ergoterapi og sosionom avdelingen.

dsc_8154
STOLT DIREKTØR: Administrerende direktør Per Skaugen Bleikelia. Alle foto: Gunhild Ohna, MHH.

Ordføreren klippet snoren

Det var ekstremt god stemning i bassenget ordfører Lisbeth Hammer Krog klippet snoren for gjenåpnet basseng på Martina Hansens Hospital. Det var første gang ordføreren har sett bassenget og hun var imponert over det fine lokalet, med store vinduer som slipper naturen inn.

dsc_8064
OFFISIELT GJENÅPNET: Ordfører Lisbeth Hammer Krog hadde æren av å klippe snoren.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog gratulerte hospitalet med gjenåpningen og uttrykte sin glede for hospitalet, de ansatte og ikke minst brukerne av bassenget. Ordføreren har vært engasjert i bassengsaken i en lang tid og har vært en viktig bidragsgiver til at hospitalet har funnet en løsning på gjenåpningen.

Kampsak for hospitalet og brukere

Styreleder Andreas Mellbye var imponert over innsatsen til de ansatte, spesielt avdelingssjef Unni S. Seljom og administrerende direktør som har jobbet hard for å fylle vann i bassenget. Gjenåpningen av bassenget har vært en viktig kampsak for hospitalet, for brukerne av bassenget og har vært et viktig sak for lokalsamfunnet.

dsc_8056
IMPONERT: Styreleder Andreas Mellbye uttrykte sin glede for gjenåpningen og gratulerte ansatte og brukere.

Trening + basseng = medisin

Avdelingssjef Unni Sire Seljom holdt tale om hvor viktig bassengtilbudet er og hvilken nytte det har for brukerne. Temaet for talen til Seljom og slagordet for gjenåpningen var «Trening + basseng = medisin». Bassenget er jo nettopp medisin for mange brukere. Treningen i bassenget er forebyggende og øker livskvaliteten. Det er et spesielt viktig tilbud for mennesker som har problemer med å trene tilsvarende på land. Varmen virker smertelindrende og oppdriften gir mindre belastning på ledd og muskulatur.

Bassengshow

Etter talen holdt en energisk avdelingssjef og en treningsgruppe i bassenget en instruksjon av bassengtrening. Et realt «show» med mye energi, glede og raske øvelser. Treningsgruppen var bestående av bassengbrukere med lang tilknytning til hospitalet og et par fysioterapeuter.

dsc_8120

ENERGI I OG OVER VANN: Unni S. Seljom og treningsgruppen instruerte en morsom og intensiv treningsøkt for gjestene.

Onsdag 17. oktober sto bassenget klart til å ta imot de første treningsgruppene.
Les mer om bassengtilbudet til hospitalet.