Vi tilrår at du alltid nyttar siste versjon av nettlesaren din.
Om Martina Hansens Hospital
Martina Hansens Hospital er et av landets ledende spesialistsykehus i ortopedi og revmatologi. Hospitalet har offentlig oppdragsgiver og tar imot pasienter fra hele landet til utredning og behandling på lik linje med et offentlig sykehus.
Hospitalet har en av de største avdelingene i landet innen fagområdene elektiv ortopedisk kirurgi og revmatologi.
Ortopedi
Hospitalet utfører et bredt spekter av planlagte inngrep i blant annet rygg, hofte, kne, skulder, hånd, albue, fot og ankel. Ortopedene er opptatt av at alle pasienter skal få en grundig utredning før behandling. Før legene vurderer kirurgi skal ikke-kirurgiske behandlingsformer skal være utprøvd.
Hospitalet utreder og behandler alle typer revmatiske betennelsesaktige sykdommer i ledd og rygg, i tillegg til systemiske bindevevssykdommer og vaskulitter. Pasientene behandles i hovedsak med medikamentell behandling og injeksjonsbehandling i ledd og seneskjeder.
Martina Hansens Hospital er et av landets ledende spesialsykehus innen ortopedi, revmatologi og revmakirurgi. Hospitalet er et lite sykehus, men er relativt stort innen sine spesialområder, med over 4 500 inngrep og nærmere 35 000 polikliniske konsultasjoner i året. I ortopedi er hospitalet nest størst i landet innen antall innsatte leddproteser.
Martina Hansens Hospital:
Sykehusets historie starter med eventyret om Herman Hansen (Appelsin-Herman) og søsteren Martina Hansen.
Sykehuset tok imot sin første pasient 15. april 1936.
Martina Hansens Hospital AS er et privat ideelt sykehus som er eid av Stiftelsen Martina Hansens Hospital.
Hospitalet har offentlig oppdragsgiver Helse Sør-Øst og er et av 12 private-ideelle sykehus som inngår i det regionale «sørge for ansvaret».
Hovedoppgaven til hospitalet er å tilby hver enkelt pasient innenfor fagområdene ortopedi og revmatologi helsetjenester av høyeste kvalitet, basert på styringsbudskapet fra Helse Sør-Øst, føringer fra myndigheter og helselovgivningen.
Kjernevirksomheten til hospitalet er innenfor de 4 lovpålagte oppgavene til hospitalet:
Pasientbehandling - spesialisthelsetjenester innen elektiv ortopedisk kirurgi, revmakirurgi og revmatologi, herunder støttefunksjoner innen radiologi, medisinsk biokjemi, fysioterapi, ergoterapi og sosionomtjeneste for å gi en helhetlig behandling.
forskning
undervisning for pasienter og pårørende
utdanning av helsepersonell
Martina Hansens Hospitals visjon er å være «Ditt førstevalg», for målgruppene til hospitalet. Visjonen er hospitalets ledestjerne og det vi hele tiden strekker oss mot.
Hovedmål
Hospitalet har definert 3 overordnede målsettinger for å nå visjonen «Ditt førstevalg»:
Pasienter skal oppleve kunnskaps- og forskningsbasert behandling som bygger på kvalitet og kontinuerlig forbedring.
Medarbeidere skal oppleve god ledelse og utøve aktivt medarbeiderskap.
Samarbeidspartnere skal oppleve tilgjengelighet, god dialog og aktiv samhandling.
Våre tjenester skal bygge på verdiene:
Kvalitet: Hospitalet skal gjennom profesjonell kompetanse og god praksis tilby pasienter tjenester av høyeste kvalitet. Kvalitet skal ivaretas gjennom effektiv bruk av ressurser, kompetansebygging, tverrfaglighet, forskning og innovasjon.
Trygghet: Hospitalet skal ivareta medbestemmelsen til pasienter og pårørende og sørge for at alle opplever å bli hørt, og er trygge på at de får den behandlingen de med størst sannsynlighet vil ha størst nytte og glede av.
Respekt: Pasienter og pårørendes skal bli møtt med respekt. Respekt for hverandre skal også være gjennomgående i arbeidsmiljø og arbeidskulturen.
Omsorg: Hospitalet skal vise omsorg og medmenneskelighet for pasienter og pårørende som er i en sårbar situasjon.
Hospitalet ligger i Bærum kommune og hele sykehusdriften er lokalisert og organisert på hospitalets område. Organiseringen av hospitalet bygger på sterk faglig styring, med utgangspunkt i offentlige rammer og oppdrag.
Hospitalet er organisert i 4 ledernivåer:
Administrerende direktør
Stabsdirektører
Avdelingssjefer
Avdelingssykepleiere og enhetsledere
All klinisk drift og forskning er organisert under viseadministrerende direktør. På denne måten tas beslutningene nærmere pasienten, og gir dermed raskere og faglig funderte beslutninger.
Martina Hansens Hospital AS er eiet av Stiftelsen Martina Hansens Hospital. Hospitalstyret består av 6 representanter, hvor 3 er oppnevnt av stiftelsen og 3 er ansattes representanter.
Brukermedvirkning er et av de beste midlene for å sikre at pasienter og pårørendes stemmer blir hørt, slik at vi kan videreutvikle helsetjenestene våre på best mulig måte for alle pasienter.
Hospitalet har over 80 års erfaring med sykehusdrift og pasientbehandling. Vi har en spennende historie fra tuberkulosesykehus til spesialistsykehus innen ortopedi og revmatologi.
Sykehuset tok imot sin første pasient 15. april 1936, syv år etter at tomten i Bærum ble kjøpt av stiftelsen. Finansieringen av sykehuset kom fra formuen til syersken Martina Hansen - som hadde arvet den av sin bror, Herman Hansen.
Hospitalet har egen personalbarnehage som ligger skjermet til nedenfor Hospitalet, med lite trafikk og ingen gjennomgang. Barnehagen har et variert, innholdsrikt og utfordrende uteområde med vår egen lille skog, egen bålplass og grillhytte. Barnehagen består av 4 avdelinger. I dag har vi to avdelinger med barn 1-3 år og to avdelinger med barn 3-6 år, men det kan endre seg etter sykehusets behov.
Våre medarbeidere er vår viktigste ressurs og vi har stadig behov for nye medarbeidere som kan bidra til føre arven etter Martina videre. Som medarbeider hos oss får du gode muligheter for faglig og personlig utvikling. Du er velkommen til å søke på ledige stillinger hos oss.
Hospitalet skal opptre aktivt, åpent og ærlig, i tråd med prinsippene i åpenhetsloven. Åpenhetsloven skal fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i leverandørkjeden, og sikre tilgang til informasjon.
Sykehuset tilbyr flere digitale tjenester som skal forenkle pasienters kontakt med sykehuset. God informasjon om innsikt i egen helse er viktig for at du kan delta i valg som gjelder behandling og oppfølging av din egen sykdom og helse.