Gå til innholdet
Meny
Skulderleddsartrose proteseoperasjon
Martina Hansens Hospital er et av landets ledende sykehus innen planlagt protesekirurgi, som betyr at pasientene som har behov for protese blir operert av landets fremste kirurger på området. Kirurgene som jobber i kne- og skulderseksjonen setter inn til sammen over 500 proteser i året. 

Artrose (slitasjegikt) i skulderen

Artrose i skulderleddet forekommer svært ofte hos eldre mennesker. Med alderen blir senene slitte og blodforsyningen reduseres, og dermed blir det lettere for at skuldrene overbelastes. Artrosen som kommer av overbelastningen kan føre til smerter som kan gradvis øke med tiden.

Proteseoperasjon

Proteseoperasjon av skuldre er ikke vanlig, men når skuldrene er helt utslitte og gir mye smerter kan det være nødvendig med utskifting. Ved proteseoperasjon får pasienten innsatt en ny, kunstig leddkule. Pasientene som får innsatt ny leddkule blir operert av høyt spesialiserte protesekirurger som har lang erfaring med å vurdere hvilken teknikk som passer til hver enkelt pasient. Målet med en operasjon er hovedsaklig smertelindring og bedring av bevegelighet. 

Etter operasjon

Pasienter som har satt inn protese i skulderen må gå med hånden i fatle noen uker etter operasjon. Du må være forsiktig med belastende skulderbevegelser i noen uker, men utover det bør man starte med opptrening så snart som mulig, for å sikre et godt resultat. Det viktig at du driver egenøvelser etter operasjon. Fysioterapeutene på sykehuset instruerer øvelser og styrketrening sammen med deg før du reiser hjem.

2019-06-11-mhh-var-oppmerksom1

__________________________________________________________________________________________________________________________
 
Les mer om våre ventetider til ulike behandlingstilbud, og hvordan du kan bestille time til
utredning og behandling hos en av våre spesialister.


________________________________________________________________________________________________________________