Gå til innholdet
Meny
Behandling av seneavrivning
Våre spesialister har lang erfaring med å behandle ulike skulderplager. Pasientene som blir operert for seneavrivning opplever meget gode resultater i form av smertelindring og økt mobilitet.

Seneavrivning

Ved seneavrivning oppstår det en rift i en senen i skulderen som fører til at senefibrene avrives. Seneavrivningen kan være delvis (partiell) eller helt avrevet (totalruptur). Avrivningene skjer oftest av belastningsskade og slitasje med alderen, eller en akutt skade. Ved en akutt skade kan avrivningen være ganske smertefull, men hvis seneavrivning skyldes slitasje trenger det ikke gi smerter. Avrivningen kan gi knirkelyder ved bevegelser og redusert styrke. Pasienter kan oppleve smerter ved visse bevegelser eller trykk på skulderen, for eksempel ved å ligge på skulderen.

Dessverre går mange pasienter og plages med smerter uten at dette verken blir diagnostisert eller gjort noe med. Ved smerter i skulder over lengre tid, ta kontakt med fastlegen for å få en henvisning til utredning og videre behandling hos en av våre spesialister.  

Behandling

Behandling av seneavrivning behandles enten ved treningsterapi veiledet av fysioterapeut eller ved kirurgi. Forskning utført av en av våre spesialister Dr. Stefan Moosmayer (Kne- og skulderortoped og forsker) viser at kirurgi kan være et bedre alternativ enn trening. Er skaden liten kan man bli bra uten operasjon, og da er treningsterapi et bedre alternativ.

Operasjon

Basert på samtaler med pasienten og kartlegging av omfanget av skaden, generell helse, smertegrad og aktivitetsnivå vurderes det om operasjon er aktuelt eller ikke. Ved større skader av senen vil det i de fleste tilfeller være best å operere, der senen sys tilbake på plass. Etter operasjon får pasienten oppfølging av fysioterapeuter som gir individuell oppfølging og treningsprogram for å øke mobiliteten og styrke musklene i skulderen.
 
2019-06-11-mhh-var-oppmerksom1

_________________________________________________________________________________________________________________________


Les mer om våre ventetider til ulike behandlingtilbud, og hvordan du kan bestille time til
utredning og behandling hos en av våre spesialister.


_______________________________________________________________________________________________________________