Gå til innholdet
Meny
Behandling av korsbåndskade
Våre spesialister jobber i tverrfaglige team med ortopediske kirurger, fysioterapeuter og sykepleiere som har lang erfaring med utredning og vurdere behandlingsalternativer for pasienter som har skadet korsbåndet. Vi utfører ca. 80 korsbåndsoperasjoner i året.

Korsbåndskade

Korsbåndsskade forekommer når fremre eller bakre korsbånd rives av. Korsbåndet fester lårbeinet til skinnbeinet for å holde kneet stabilt, og når båndet ryker vil det føre til at kneet blir ustabilt og kan svikte. Avrivning er vanlig ved aktiviteter der kneet vendes i rask bevegelse og er en veldig vanlig idrettsskade. De fleste merker korsbåndskader ved en vridning i kneet, med eller uten et smell og smerter. Kneet hovner ofte opp i ettertid og blir ustabilt slik at mange ikke klarer å fortsette med aktivitetene sine. Korsbåndskade er en av de mest alvorlige skadene som kan oppstå i kneet, og det er viktig at skaden ikke oversees.
 

Korsbånds-poliklinikk

Vi har en egen korsbånd-poliklinikk for deg med mulig korsbåndsskade. På korsbånd-poliklinikken vil du raskt kunne få en vurdering av kneet ditt, av en erfaren ortoped-kirurg og fysioterapeut som er spesialisert innen behandling og opptrening av knær. Vi har også røntgentjenester hvis det er behov for å ta bilder til å bistå i diagnostiseringen.  

Behandling

For pasienter med påvist korsbåndsskade er det viktig å komme raskt i gang med skade-tilpasset opptrening. Vi kontakter kompetente fysioterapeuter i ditt nærområde som vil kunne hjelpe deg videre med opptrening av kneet. I mange tilfeller vil kneet bli tilstrekkelig stabilt med et individuelt tilpasset opptreningsprogram.

Operasjon

Hvis det vurderes at operasjon er nødvendig, bør det ikke gå for lang tid før inngrepet utføres. Det er ikke alltid nødvendig å operere korsbånd, men skulle det være behov for operasjon kan du få tilbud om operasjonsdag hos oss innen kort tid da vi har satt av spesielle dager til dette.

Våre ortopediske knekirurger har lang erfaring med denne type inngrep og i samarbeid med korsbåndspoliklinikken sikrer vi at du får en trygg og god opptrening av kneet etter operasjon.

2019-06-11-mhh-var-oppmerksom1

____________________________________________________________________________________________________________________________
 
Les mer om våre ventetider til ulike behandlingstilbud, og hvordan du kan bestille time til
utredning og behandling hos en av våre spesialister.


___________________________________________________________________________________________________________________________
_