Gå til innholdet
Meny
Sik vil nybygget se ut
MHH-Perspektiv-sør
ILLUSTRASJONER: Alle illustrasjoner er laget av RATIO Arkitekter AS.

Nybygget utvendig 

Nybygget er planlagt å stå ferdig i 2020. Hovedbygget i midten ble bygd i 1936, mens en østfløy til høyre ble tilbygd i 1990. Nybygget skal bygges i teglsteinsfasade, i stil med det eksisterende. Nybygget vil i samme grad som det eksisterende bygget få store vinduer med utsikt over Sandvika og Oslofjorden. 
Nybygget bygges til høyre for hovedinngangen til sykehuset. Det vil bli en innholdsrik ny fløy på hele 5000 kvm over 7 etasjer. Nybygget er sett fra sør-vest på det øverste illustrasjonen og er sett fra nord på illustrasjonen under.

171102_perspektiv inngang-kopi

Nybygget innvendig - vente- og mottakssone i 1. etg 

Til høyre for hovedinngangen blir det et helt nytt vente- og mottaksområde. Her kan pasienter og pårørende slappe av mens de venter på å bli mottatt av helsepersonell. Venteområdet er innredet med registreringsterminaler, sittegrupper og selvbetjeningsbenk med kaffemaskin og vanndispenser.

Ventesone2-mhh-ratio.arkitekter

Interiørarkitektene har kombinert sykehusets behov for sterile omgivelser med pasientenes behov for avslappende og hjemlige ventesone. Området er innredet for å gi en lun atmosfære med myke tekstiler og god belysning, samtidig som bygget innvendig er utformet i moderne, nøktern stil med rene linjer i henhold til fargeprofilen til MHH.

Ventesone-mhh-ratio.arkitekter