Gå til innholdet
Meny
Behandling av kalkskulder
Kalkskulder er en livsstilssykdom og er svært vanlig. Vi utfører flest kalkskulderoperasjoner i landet, med ca. 100 operasjoner hvert år. Operasjon av kalkskulder er godt innarbeidet ved sykehuset og gir veldig gode resultater for våre pasienter.

Kalkskulder

Kalkskulder oppstår når det  utvikles forkalkninger (kalsiumdeponering) i senene i skulderen. Forkalkningen fører ofte til begrenset bevegelighet og smerter, spesielt smerter ved aktivitet og belastning av skulderen. Forkalkningene kan vi oppdage ved å ta ultralyd eller MR-undersøkelse av skulderen din.

Behandling

Vi vil først vurdere muligheten for konservativ behandling med betennelsesdempende og smertestillende medikamenter for å lindre smerter, og et treningsprogram utviklet i samarbeid med våre fysioterapeuter og ergoterapeuter.

Operasjon

I alvorlige, kroniske tilfeller av kalkskulder vurderer vi operasjon. Vi har en meget standardisert og gjennomprøvd operasjonsteknikk der taksjegget over skulderen blir fjernet slik at kalken i senen får plass.

Operasjonen utføres ved kikkhullsinngrep (artroskopisk), med bitte små snitt som utføres dagkirurgisk. Etter inngrepet trenes skulderen opp i samarbeid med fysioterapeut etter man kommer hjem.

Snakkeboble-web-mhh-vær oppmerksom pa°-4

________________________________________________________________________________________________________
 
Les mer om våre ventetider til ulike behandlingstilbud, og hvordan du kan bestille time til
utredning og behandling hos en av våre spesialister.


________________________________________________________________________________________________