Gå til innholdet
Meny
Behandling av kalkskulder
Kalkskulder er en livsstilssykdom og er svært vanlig. Operasjon av kalkskulder er godt innarbeidet ved sykehuset og gir veldig gode resultater for våre pasienter.

Kalkskulder

Kalkskulder oppstår når det  utvikles forkalkninger (kalsiumdeponering) i senene i skulderen. Forkalkningen fører ofte til begrenset bevegelighet og smerter, spesielt smerter ved aktivitet og belastning av skulderen. Forkalkningene kan vi oppdage ved å ta ultralyd eller MR-undersøkelse av skulderen din.

Behandling

Vi vil først vurdere muligheten for konservativ behandling med betennelsesdempende og smertestillende medikamenter for å lindre smerter, og et treningsprogram utviklet i samarbeid med våre fysioterapeuter og ergoterapeuter.

Operasjon

I alvorlige, kroniske tilfeller av kalkskulder vurderer vi operasjon. Vi har en meget standardisert og gjennomprøvd operasjonsteknikk der taksjegget over skulderen blir fjernet slik at kalken i senen får plass.

Operasjonen utføres ved kikkhullsinngrep (artroskopisk), med bitte små snitt som utføres dagkirurgisk. Etter inngrepet trenes skulderen opp i samarbeid med fysioterapeut etter man kommer hjem.

Snakkeboble-web-mhh-vær oppmerksom pa°-4

________________________________________________________________________________________________________
 
Les mer om våre ventetider til ulike behandlingstilbud, og hvordan du kan bestille time til
utredning og behandling hos en av våre spesialister.


________________________________________________________________________________________________