Gå til innholdet
Meny
Kneleddsartrose (aksekorreksjon)
Hos yngre, aktive pasienter (under 60 år) med artrose (slitasjegikt) bare på innsiden av kneet forsøker en å unngå kneprotese, da disse varer i begrenset tid.Vi har lang erfaring med denne type operasjoner, og gjør nå ca 50 valgiserende osteotomier pr år.

Artrose (slitasjegikt) i kneet

Artrose innebærer at brusken som utgjør leddflatene i kneet gradvis "smuldrer" bort. Dette kan skje som en naturlig følge av aldersforandringer fordi brusken med alder blir mindre elastisk, sprøere og lettere sprekker opp. Artrose i kneet kan være smertefullt, men trenger ikke være det. De fleste tilfellene av artrose oppstår uten at man kjenner årsaken. En rekke faktorer tidligere i livet kan ha innflytelse på at artrose oppstår, slik som kneskader, infeksjon, overvekt og leddgikt.

Aksekorreksjon operasjon

En aksekorreksjon (vagiserende osteotomi), er et inngrep der en aksen i kneet endres for å få mindre belastning på den delen av kneet som har slitt brusk. Aksekorreksjon har da vist seg å være et godt alternativ til protesekirurgi.

Vi utfører denne operasjonen ved å åpne en kile innsiden av øvre del av skinnebeinet, og fikserer med en plate. Etter en stund vil slike pasienter oppleve smertefrihet til tross for at artrosen på innsiden er like stor. Derfor stopper ofte artrosen, og pasienten kan ha nytte av denne operasjonen i mange år før det blir aktuelt å gjøre en totalproteseoperasjon.

Snakkeboble-web-mhh-vær oppmerksom pa°-4

______________________________________________________________________________________________________________
 
Les mer om våre ventetider til ulike behandlingstilbud, og hvordan du kan bestille time til
utredning og behandling hos en av våre spesialister.


________________________________________________________________________________________________
_____