Gå til innholdet
Ortopedisk behandling
MHH-operasjonsbilde
Våre ortopedisk avdeling er høyt spesialisert innen utredning og behandling av de aller fleste muskel- og skjelettplager. Spesialistene jobber i tverrfaglige team bestående av leger, fysioterapeuter og sykepleiere som gjør at forholdene for utforming av riktig diagnose, behandlingsmetode og rehabilitering er optimal. Spesialistene er fordelt i seksjoner som behandler ulike behandlingsområder. Våre ortopediske kirurger blir derfor ekstremt dyktig siden de opererer så mange pasienter innenfor et lite behandlingsområde. 

Snakkeboble-web-ortopedi1
  

Ryggbehandling

Våre kirurger har lang erfaring med ryggkirurgi og det utføres ca. 600 ryggoperasjoner ved sykehuset hvert år. Mesteparten av inngrepene skyldes tranghet i ryggkanalen, men vi opererer også mange skiveutglidninger (prolapser).
Les mer om ryggbehandlinger

Hoftebehandling

Vi er et av sykehusene i landet som setter inn flest proteser i hofteledd, ca. 600 pr år. Våre ortopeder har derfor opparbeidet seg en ekspertise på denne type undersøkelse og behandling. De fleste pasienter som vi behandler for hofteplager har artrose (slitasjegikt).
Les mer om hoftebehandling

Skulderbehandling

Våre ortopeder er spesialister innen behandling av ulike skulderskader og utfører omtrent 300 skulderoperasjoner hvert år. Noen av skulderskadene/sykdommene vi behandler er: skuldre ute av ledd, kalkskuldre, artrose (slitasjegikt) og seneskader.
Les mer om skulderbehandling

Knebehandling

Våre ortopeder er høyt spesialisert innen kneoperasjoner, siden vi er et av de sykehusene i landet som setter inn flest proteser i kneledd, ca. 400 pr år. Vi behandler også mange tilfeller av korsbåndskade, meniskskade. Våre spesialister har stort fokus på å tilby riktig behandling og spesielt ved kneskader er kunsten å vite når det er riktig å tilby operasjon, og når det er tilstrekkelig med opptrening.   
Les mer om knebehandling

Hånd- og albuebehandling

Våre kirurger utfører omtrent 850 hånd- og albueoperasjoner i året, der alle inngrepene utføres dagkirurgisk. De vanligste problemene i hånd og albue skyldes artrose (slitasjegikt) eller langtids følgetilstander etter skader. Vi behandler også mange tilfeller av nerveproblemer, ufarlige cyster (ganglioner) og ulike fingerplager. 
Les mer om hånd- og albuebehandling

Fot- og ankelbehandling

Vi utfører over 1000 inngrep på føtter og ankler i løpet av ett år, noe som gjør oss til det største sykehuset i landet innenfor dette fagfeltet. De vanligste fot- og ankeloperasjoner er mindre inngrep som gjøres dagkirurgisk. Vi behandler blandt annet tilfeller av feilstillinger, artrose (slitasjegikt) i tær og ankel, seneskader og nerveskader.
Les mer om fot- og ankelbehandling
 

Behandling av barn

Sykehuset mottar også barn med ortopediske lidelser av flere typer, både medfødte feil (f.eks. hoftefeil eller klumpfot) og ervervede feil av forskjellige slag. Vi behandler alle barn fra Asker og Bærum, og når det gjelder enkelte tilstander får vi også pasienter fra hele Akershus.
Les mer om barnekirurgi

Revmakirurgi

Fremskritt gjennom moderne behandling av immunapparatet har ført til et redusert behov for kirurgisk behandling av revmatiske pasienter. Når medikamentell behandling likevel ikke fører til tilfredsstillende resultat, kan det være aktuelt med revmakirurgi. Vår seksjon for revmakirurgi er landets nest største enhet og vi har høyt kvalifiserte ortopediske kirurger som tilbyr de aller fleste revmakirurgiske inngrep.
Les mer om revmakirurgi

___________________________________________________________________________________________________________________________
 
Les mer om våre ventetider til ulike behandlingstilbud, og hvordan du kan bestille time til utredning og behandling hos en av våre spesialister.

_________________________________________________________________________________________________________________