Gå til innholdet
Meny
MR og røntgen
Bilde-radiologi-mhh2016
Vi har dyktige fagfolk og moderne utstyr som skal bidra til bildediagnostikk med høy kvalitet. Vi har innført en helt ny IKT-løsning som vil videreutvikle sykehuset, og gi pasienter muligheten til å laste ned sine egne røntgenbilder i fremtiden. MHH er det første sykehuset i Norden med denne innovative teknologien som vil gi kortere ventetider for pasienter og være et brukervennlig apparat for de ansatte. 

MR-undersøkelse (åpen maskin)

Vi tilbyr MR-undersøkelser i en åpen løsning. Åpen løsning vil si at pasienten ligger på et bord og ikke inne i en trommel. Dette gjør at enkelte pasienter kan få en bedre opplevelse under MR-undersøkelsen. Den åpne maskinen egner seg spesielt for pasienter som lider av klaustrofobi, smerter eller har ulike problemer med å komme seg inn i en lukket maskin. Du kan selv velge å bestille en MR-undersøkelse hos oss gjennom fritt behandlingsvalg. MR-undersøkelser er en tjeneste vi kan tilby til alle uavhengig om de behandles ved sykehuset eller ikke, og vi får pasienter fra hele landet som benytter seg av denne tjenesten.   

Vi tar MR-undersøkelser av:
Hånd/håndledd , Albue , Skulder , Fot/ankel , Kne og Nakke (Cervical columna)
* Vi utfører ikke MR-undersøkelser med kontrast.

Røntgen-undersøkelse

Radiologisk avdeling ved Martina Hansens Hospital har splitter nye røntgenlaboratorier, oppgradert fra 2014  til 2016. Røntgenundersøkelser er først og fremst prioritert for utredning av våre pasienter som behandles ortopedisk eller revmatologisk. Ved ledig kapasitet kan vi ta i mot pasienter som ikke utredes/behandles ved vår ortopediske eller revmatologiske klinikk . 

Praktisk informasjon

Svar på undersøkelsen
MR- og røntgenbildene blir beskrevet av en radiolog og vurderingen sendes til behandleren (fastlege, manuelterapeut, kiropraktor) som henviste deg til MHH. Bildene kan du få på en CD ved forespørsel, som du enten henter selv eller får tilsendt i posten.

Egenandel
Du må betale en egenandel på NOK 227,- ved røntgen- og MR-undersøkelser. Denne følger til enhver tid gjeldende satser.

Graviditet
Vi ber deg gi beskjed til radiologisk avdeling dersom du er/kan være gravid.

Bestill time 
Du må ha en henvisning fra din behandler (fastlege, kiropraktor eller manuellterapeut) for å få time til MR-undersøkelse. Når du får en henvisning kan du selv ta kontakt med oss for å bestille time eller be behandleren din sende henvisningen til oss. Røntgenundersøkelser er forbeholdt pasienter som utredes og behandles ortopedisk eller revmatologisk, og vi tar derfor bare i mot henvisninger ved ledig kapasitet. Radiologisk avdeling forbeholder seg retten til å vurdere hver enkelt henvisning, og foreta endringer i undersøkelsestype/teknikk.

_______________________________________________________________________________________________________________________
 
Les mer om våre ventetider og hvordan du kan bestille time til utredning og behandling hos en av våre spesialister.

_____________________________________________________________________________________________________________